Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vs Ucraina, o afacere de familie: Tatăl face tancuri și avioane fictive pentru Rusia, fiul pentru Ucraina

tanc gonflabil

Rusia și Ucraina se luptă între ele de peste un an, dar ambele țări folosesc armament gonflabil ca momeală, produs de un duo tată-fiu care produce și furnizează modele gonflabile de tancuri militare, avioane și alte echipamente.

Alexander Talanov, directorul general al Rusbal Balloon Company, furnizează de mai mulți ani echipamente fictive armatei ruse, în timp ce fiul său s-a mutat în Europa pentru a vinde aceleași manechine forțelor armate ucrainene, notează agenția Nexta.

Fiul lui Talanov, Viktor, care are acum 49 de ani, lucrează din 2014 pentru o companie care furnizează echipamente fictive Statelor Unite, iar ulterior a început să le furnizeze Ucrainei.

Viktor locuiește în Republica Cehă. Interesant este că nu comunică cu tatăl său, dar a reușit să lucreze la Rusbal.

Totul este legal. Moral nu e clar

Răspunzând la o întrebare despre cum a putut lucra pentru Ministerul rus al Apărării și pentru armata occidentală în același timp, Viktor a declarat pentru Nexta TV: "Din punct de vedere legal, totul a fost curat. Din punct de vedere moral... Ei bine, muncești, produci un anumit produs. Așa că, da, este militar. Pe de altă parte, nu este letală. Mai ales la Rusbal, eu nu am fost practic implicat în ultimii ani în armată.

Rusbal a furnizat Ministerului rus al Apărării echipamente de război cu momeli gonflabile pentru a ajuta la înșelarea inamicului.

În 2010, Viktor a declarat: "Sunt ușoare, se pot muta rapid, adică mai mobile. Sunt o imitație completă în toate sensurile: vizual, termic și pe radar".

Echipamentele fictive nu sunt un truc nou pe câmpul de luptă. În timpul războiului din Kosovo, forțele NATO au bombardat tancuri false ale sârbilor. Tot atunci, George Patton a primit sarcina unei armate fantomă pentru a-i păcăli pe germani să creadă că forțele aliate vor debarca în Pas-de-Calais în loc de Normandia în Ziua Z.

"Produsele noastre sunt cele mai pașnice, Nu facem arme de distrugere, facem arme de salvare, deoarece echipamentele și modelele noastre salvează oameni și echipamente militare reale", spusese Viktor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.