Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii acuză un precedent în cazul sabotării Nord Stream: Un dispozitiv exploziv al NATO a fost găsit în zona conductelor în 2015

Pinterest
Nord Stream

Rușii lansează noi acuzații în scandalul sabotării gazoductelor din Marea Baltică. A mai existat un incident anterior pe Nord Stream cu dispozitive explozive ale NATO - în 2015, în timpul unei inspecții a conductei a fost găsit un distrugător de mine subacvatice, despre care NATO a afirmat că a fost "pierdut în timpul unui exercițiu", a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

"Astăzi este necesar să reamintim evenimentele de la gazoductul Nord Stream, care au fost deja înregistrate anterior", a declarat el la postul de televiziune Russia-24. Potrivit lui Kuprianov, în timpul unei inspecții vizuale de rutină a Nord Stream 1, la 6 noiembrie 2015, a fost descoperit un distrugător de mine subacvatice NATO, Sea Fox. Oficialul Gazprom a precizat că dispozitivul se afla în spațiul dintre conducte, "în mod clar la unul dintre cordoane".

Potrivit lui Kuprianov, NATO a declarat că fitilul subacvatic "s-a pierdut în timpul unui exercițiu". "Acesta este genul de exercițiu NATO în care un dispozitiv exploziv ajunge exact sub conducta noastră de gaz", a adăugat el.

Dispozitivul exploziv a fost apoi dezamorsat de forțele armate suedeze, iar transportul de gaze, care fusese oprit din cauza situației de urgență, a fost reluat, a declarat un purtător de cuvânt al Gazprom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.