Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii antrenează separatiştii din estul Ucrainei (Pentagonul)

ucraina

Militarii ruşi continuă să opereze pe teritoriul ucrainean, unde, printre altele, au instalat tabere de antrenament pentru miliţiile separatiste, a informat marţi Pentagonul, potrivit AFP. 

"Nu există nicio îndoială că ruşii continuă să opereze" în teritoriile aflate sub controlul miliţiilor separatiste, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steven Warren. 

"Ruşii au instalat tabere de antrenament în estul Ucrainei, pentru a-i pregăti pe separatişti", unde aceştia fac exerciţii de tragere cu armele şi de artilerie, a mai spus el. 

De asemenea, ruşii dispun în estul Ucrainei "de elemente de control şi conducere care îi ajută să coordoneze operaţiunile militare" pe teren, a menţionat purtătorul de cuvânt. 

Pe de altă parte, ruşii "continuă să menţină sisteme perfecţionate de rachete sol/aer în apropiere de linia frontului, încălcând direct acordul de la Minsk", a adăugat colonelul Warren. 

Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi şi un jurnalist a fost rănit marţi în estul separatist prorus al Ucrainei care se confruntă cu reanimarea tensiunilor, la două luni după intrarea în vigoare a unui nou armistiţiu. 

Şefii diplomaţiilor germană, franceză, rusă şi ucraineană, reuniţi luni seară la Berlin, şi-au exprimat "profunda îngrijorare" în legătură cu încălcarea armistiţiului în Ucraina şi au cerut oprirea luptelor şi un dialog politic. 

Situaţia din Ucraina va fi cu siguranţă luată în discuţie în cursul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai G7 care se desfăşoară marţi şi miercuri în pitorescul oraş-port Lübeck din nordul Germaniei.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.