Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii atacă puternic în Donbas: Forțele ucrainene anunță că au respins 95 de atacuri

Financial Times
rusia tanc donbas

Armata Ucrainei a respins peste 95 de atacuri rusești în cinci zone pe 5 martie, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei în briefingul său de dimineață.

Potrivit actualizării, atacurile au fost respinse în Belohorivka și Nevsky în regiunea Lugansk din Ucraina și Zaliznyansk, Dubovo-Vasylivka, Orihovo-Vasylivka, Bakhmut și Ivanivskyi în regiunea Donețk.

Statul Major a mai spus că Rusia „continuă să încalce normele Dreptului Internațional Umanitar, continuă să efectueze atacuri de artilerie asupra locurilor și caselor civile ale populației civile și să încerce să distrugă infrastructura critică a țării noastre”.

În ultimele 24 de ore, Rusia a lansat 27 de lovituri aeriene și patru lovituri cu rachete, efectuând peste 70 de atacuri de la sistemele de salvare cu rachete. „Amenințarea cu noi lovituri cu rachete din partea Rusiei este foarte probabilă pe întreg teritoriul Ucrainei”, a scris Statul Major.

Statul Major a remarcat că forțele ruse își concentrează eforturile pentru a conduce ofensive către Kupiansk, Lyman, Bakhmut și Shakhtarsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.