Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au atacat Zaporojie cu drone kamikaze pentru prima dată - Ucrainenii au doborât șase drone la Odesa și Nikolaiev

Twitter
kamikaze drona

În noaptea de 7 octombrie, rușii au atacat două districte din Zaporojie. Un civil a fost rănit în urma atacului Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina, care citează canalul de Telegram al șefului OVA Zaporojie, Oleksandr Staruk.

"Ocupantul a folosit pentru prima dată vehicule aeriene fără pilot. Acestea au fost UAV-urile Shahed-136. De aceea, locuitorii orașului nu au auzit explozii prea puternice", a declarat oficialul.

Staruk a indicat că un bărbat a fost rănit în urma bombardamentelor rusești și a fost spitalizat. De asemenea, au fost distruse instalații de infrastructură. Șeful OVA a declarat că rușii folosesc toate armele disponibile împotriva civililor, și anume: rachete; RSV; artilerie; acum și drone kamikaze.

"Fiți atenți. Nu atingeți resturile de muniție. Nu faceți fotografii, nu filmați și nu răspândiți informații despre atacuri. Aveți încredere în sursele oficiale. Respectați măsurile de siguranță. Protejați-vă pe dumneavoastră și pe cei dragi", a adăugat șeful regiunii.

Drone doborâte

Forțele armate ale Ucrainei au distrus într-o zi șase drone kamikaze, două depozite de muniții și aproape 60 de ocupanți din sudul țării. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina, care citează Comandamentul Operațional "Sud" .

Se menționează că apărarea aeriană a doborât șase drone kamikaze care au atacat regiunile Odesa și Nikolaiev pe timp de noapte.

Unitățile de trupe de rachete și artilerie au efectuat peste 350 de misiuni de tragere, conform rezultatelor cărora pierderile aproximative ale rușilor sunt: 58 de ocupanți; 9 tancuri; 17 unități de vehicule blindate; obuziere "Msta-S", "Msta-B", "Acacia"; mortiere; mașină de comandă și de stat major; sistem de tragere cu salve de rachete "Grad"; sistem de rachete antitanc; depozite de muniții în districtele Bashtan și Beryslav; dronă de tip Orlan-10.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.