Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusii au declanșat un atac masiv cu rachete - Alertă aeriană în Ucraina, explozii în mai multe regiuni

O alertă aeriană a fost declarată în regiunile Sumi, Cernihiv, Poltava, Harkov și Dnipropetrovsk din Ucraina, precum și în partea controlată de Kiev a regiunii Zaporojie, potrivit hărții online a Ministerului ucrainean al Transformării Digitale.

Potrivit hărții online, alerta a fost declarată în aceste regiuni între orele 21:50 și 22:09.

Autoritățile din regiunea Harkov raportează un nou atac cu rachete rusești, raid aerian în alte câteva regiuni ucrainene

Șeful regiunii Harkov, Oleh Sinehubov, a declarat pe rețelele de socializare că, potrivit informațiilor preliminare, trupele ruse au bombardat orașul și regiunea cu rachete S-300.

"Atenție! Locuitorilor din Harkov și din regiune, ocupanții lovesc din nou! Nu ignorați alarmele. Rămâneți în adăposturi!" - a scris președintele administrației din Kharkiv.

Potrivit acestuia, au fost înregistrate cel puțin șase lovituri, există lovituri în regiunea Harkov. Serviciile de urgență lucrează la fața locului. Informațiile privind victimele și amploarea distrugerilor sunt în curs de clarificare.

O alertă aeriană a fost emisă și în regiunile Dnipropetrovsk, Cernihiv, Sumi și Poltava.

content-image

Potrivit datelor preliminare, în regiunea Dnipropetrovsk există câteva zeci de centre logistice și locuri de desfășurare temporară a rezervelor Forțelor Armate ale Ucrainei care au fost țintite de ruși.

Serghei Lisak, șeful OVA din Dnipropetrovsk, a raportat pe canalul său Telegram despre activitatea Forțelor de Apărare Aeriană din regiune .

Anterior trupele rusești au lansat un atac de artilerie asupra comunităților din districtul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk .

Forțele armate ruse au început loviturile împotriva infrastructurii ucrainene pe 10 octombrie 2022, la două zile după atacul de pe podul din Crimeea, despre care autoritățile ruse cred că serviciile speciale ucrainene au fost la originea atacului. Loviturile au vizat instalații energetice, de apărare, militare și de comunicații. De atunci, au fost zilnic lovituri aeriene în regiunile ucrainene, uneori în toată țara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.