Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au făcut prăpăd în Ucraina: Morți și răniți în urma atacurilor cu rachete

Facebook
herson-ucraina-bombardament

Cel puţin 11 persoane au fost ucise şi 11 au fost rănite pe teritoriul Ucrainei în urma atacurilor de joi cu rachete ruseşti, au anunţat serviciile pentru situaţii de urgenţă, relatează CNN, potrivit news.ro.

La Kiev, un bărbat de 55 de ani ar fi fost ucis, în timp ce autorităţile din Zaporojie au declarat că acolo au fost ucise trei persoane.

Purtătorul de cuvânt al serviciului, Oleksandr Horunji, a declarat că în afară de victimele umane, în urma atacurilor 35 de clădiri au fost avariate şi au izbucnit două incendii.

Rachetele au provocat pagube în 11 regiuni din Ucraina, a precizat Horunji.

"Cele mai multe dintre pagubele provocate locuinţelor sunt în regiunea Kiev", a adăugat el. "Am conectat 88 de generatoare de energie electrică pentru a furniza energie electrică unor facilităţi sociale, cum ar fi spitale etc.", a anunţat oficialul.

Atacul, desfăşurat cu precădere pe timpul nopţii şi în primele ore ale dimineţii, a venit la o zi după ce SUA şi Germania au anunţat că vor trimite tancuri de luptă în Ucraina, o decizie ce a înfuriat Moscova.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 47 din cele 55 de rachete trase de forţele ruseşti, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de stat pentru situaţii de urgenţă,

Comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujni, a anunţat că 20 de rachete au fost doborâte numai deasupra Kievului.

Primarul din Vinniţia, Serhi Morgunov, a publicat o fotografie cu resturile unei rachete care au căzut la marginea oraşului, susţinând că este rezultatul activităţii apărării antiaeriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.