Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au lansat un atac la scară largă în Ucraina: centralele electrice sunt la pământ/ VIDEO

centrale electrice

Trupele rusești au lansat un atac la scară largă în Ucraina. Ca urmare a loviturilor, centrala electrică de stat Ladyzhenskaya din regiunea Vinnița, centrala hidroelectrică din Dnipr, centrala termică Zmievskaya și centrala termică 3 din regiunea Harkov au fost scoase din funcțiune. Penele de curent au afectat întreaga țară, iar în prezent se furnizează curent electric, însă aceste centrale electrice sunt aproape distruse, informează Rador Radio România.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a comentat atacul masiv lansat de ruşi subliniind că Rusia a folosit peste 60 de drone Shahed și aproape 90 de rachete.

Ruşii au atacat instalaţii energetice, clădiri rezidenţiale și chiar un troleibuz. "Alimentarea cu energie electrică este restabilită. ”În Harkov și în regiune, în regiunile Zaporijjia, Sumi, Poltava, Dnipropetrovsk, Odesa, Hmelnițki, Vinniţia, Ivano-Frankivsk - peste tot, acolo unde este nevoie, lucrările de restaurare au loc încă din timpul nopţii" - a afirmat președintele.

Zelenski cere mai multe arme

Pe fondul acest nou atac masiv rusesc, Zelenski a făcut apel la parteneri să ofere Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană, în special sisteme Patriot.

"Nu există întârzieri în ceea ce priveşte rachetele rusești, aşa cum se întâmplă în cazul pachetelor de ajutor pentru statul nostru... Nu există indecizii în cazul dronelor Shahed, aşa cum se întâmplă în cazul unor politicieni..." - a subliniat Zelenski, sugerând că unii dintre partenerii externi tergiversează furnizarea ajutorului militar pentru Ucraina.

Unde au lovit rușii

Amintim că rușii au lovit domeniul energetic al Ucrainei, într-un atac masiv lansat în noaptea de 21 spre 22 martie. Oraşul Zaporijjia a fost atacat cu rachete, fiind lovită inclusiv Hidrocentrala DniproGES. De asemenea, autorităţile ucrainene au raportat că linia de alimentare cu energie a Centralei Nucleare Zaporijjia a fost deconectată. Ocupanții ruşi au atacat și Harkivul, administraţia locală informând că în oraş sunt probleme în privinţa alimentării cu energie şi apă. Transportul public electric şi metroul din Harkiv, de asemenea, au fost oprite. Pene de curent au fost înregistrate şi în regiunile Dnipropetrovsk, Poltava și Sumi. Obiective de infrastructură critică au mai fost lovite în regiunile Ivano-Frankivsk, Vinniţia, Mikolaiv și Odesa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.