Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări armate în Sâmbăta Mare: Rușii au lovit Odesa cu o rachetă Iskander, ucrainenii au doborât un avion Suhoi-25

Twitter (X)
Novobahmutivka sat ucraina razboi rusia

Forțele Aeriene ale Ucrainei au transmis sâmbătă seara, în ajunul Paștelui, că în cursul zilei armata Federației Ruse a lovit Odesa cu o rachetă Iskander, a tras la Harkov cu un sistem de rachete antiaeriene S-300 și a încercat să țintească Nipro-ul cu rachete Kh-59/Kh-69, scrie Ukrainskaia Pravda.

În replică, pe parcursul zilei, aviația ucrainean a lovit 7 zone de concentrare a personalului militar rus, 3 puncte de control, 2 complexe de rachete antiaeriene și 1 depozit de muniții al inamicului.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a menționat, sâmbătă, că 74 de ciocniri de luptă au fost înregistrate pe front pe parcursul zilei, iar apărătorii ucraineni au respins 18 atacuri inamice în direcția Avdiivka.

În total, rușii au lansat 5 rachete și 56 de lovituri aeriene și au efectuat 53 de atacuri de la sisteme cu rachete asupra pozițiilor trupelor ucrainene și zonelor populate.

Zeci de așezări din regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov, Liman, Bahmut, au fost lovite de ruși.

În direcția Herson , inamicul nu renunță la intenția sa de a disloca unități ucrainene din capetele de pod de pe malul stâng al Niprului.

Ucraina a doborât un avion Su-25

Forţele ucrainene au doborât un avion rusesc Su-25 în regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, a anunţat, sâmbătă, preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

"Este important să fim foarte concentraţi în aceste zile", a spus preşedintele Ucrainei în discursul său zilnic. "O laudă specială merge la luptătorii brigăzii 110-a mecanizate separate pentru că astăzi au doborât un alt Su-25 rusesc în regiunea Doneţk".

Zelenski nu a oferit alte detalii despre incident, pe care Reuters nu le-a putut verifica imediat.

Doneţk este una dintre cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova spune că le-a anexat. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că Moscova a preluat în acest an controlul asupra a 547 de kilometri pătraţi (211 mile pătrate) din teritoriile anexate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.