Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au planuri cu Mariupolul - Ucrainenii dezvăluie că bombardamentele au evitat zona portului, un obiectiv strategic pentru export

mariupol

O persoană din conducerea portului Mariupol, care a reușit ieri să fugă din orașul asediat, a declarat pentru BBC că o mare parte a orașului a fost complet distrusă, dar zona portului rămâne în mare parte intactă.

Bărbatul, care nu vrea să fie identificat public din motive de siguranță, a spus că șase nave cu pavilion străin au fost prinse în port de la începutul războiului, dar „spre deosebire de restul orașului, portul a suferit daune minore din cauza bombardamentelor”.

Mariupol este cel mai mare port de la Marea Azov și unul dintre cele mai mari porturi ale Ucrainei pentru exportul de produse agricole. Capturarea sa ar fi importantă din punct de vedere strategic pentru Rusia.

Kremlinul a negat în mod constant că a vizat în mod deliberat infrastructura și clădirile civile, cum ar fi școli, spitale și case din Mariupol - dintre care multe au fost distruse, cu un număr mare de victime.

Dar faptul că zona portuară rămâne relativ nevătămată poate fi un indiciu că Rusia apreciază importanța sa strategică și a evitat în mod deliberat să țintească portul însuși.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.