Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au schimbat strategia în Herson: aplică o tactică din Primul Război Mondial

Rusia transee

Fostul șef al armatei britanice Lord Dannatt, a declarat pentru Sky News că Rusia „sapă” odată cu venirea iernii, tranșee ca în Primul Război Moondial, ceea ce reprezintă o provocare pentru forțele Kievului în Herson.

„Rușii știu că sunt pe picior greșit și știu că nu-și pot permite alte răsturnări de situație și, prin urmare, în special cu iarna care pune Ucraina în priză, ei sapă foarte mult în interior”, spune fostul șef al Statului Major General al Marii Britanii, Lord Dannatt, informează Mediafax.

El a adăugat că, deși forțele ucrainene au reușit să recucerească orașul Herson din sudul țării în urmă cu câteva săptămâni, acum se vor „lupta” să treacă râul Nipru spre est pentru a ataca Rusia, unde cei de la Moscova sapă „sisteme de tranșee în stilul primului război mondial”.

Lordul Dannatt a subliniat importanța ca forțele ucrainene să împingă Rusia înapoi din orașul Herson, deoarece în prezent acestea se află „încă în raza de acțiune a artileriei rusești”.

Temperaturile aspre ale iernii din Ucraina, împreună cu atacurile persistente ale Rusiei asupra sistemelor energetice ale țării, care au lăsat milioane de oameni fără încălzire și electricitate, au îngrijorat oficialii ucraineni și Occidentul.

Lordul Dannatt a adăugat că Occidentul „trebuie neapărat să continue să sprijine Ucraina” și că aliații vor trebui să se gândească la cât de mult echipament militar sunt dispuși să furnizeze.

Trupele rusești au primit ordin să se retragă din orașul Herson la începutul lunii noiembrie, după ce a declarat că nu mai este posibil să continue să aprovizioneze orașul.

Aceasta a marcat un regres semnificativ pentru Rusia, care a cucerit orașul la începutul războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.