Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii au ucis o mie de civili în Siria

tun Siria

Peste o mie de civili, între care 238 de copii, şi-au pierdut viaţa de la începutul intervenţiei ruse împotriva regiunilor rebele din Siria, în urmă cu aproape patru luni, a anunţat miercuri Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), relatează AFP.

'De la 30 septembrie, loviturile aeriene ruse s-au soldat cu 3.049 de morţi, din care 1.015 civili, printre care 238 de copii şi 137 femei', a precizat OSDO. Două treimi dintre victime sunt combatanţi, din care 1.141 rebeli şi jihadişti din Frontul al-Nosra, filială siriană a Al-Qaida, şi 893 de membri ai grupării Statul Islamic (SI), a precizat organizaţia, care are o amplă reţea de surse de informaţie în Siria. Rusia, aliat-cheie al regimului lui Bashar al-Assad, susţine că vizează SI şi alte grupuri 'teroriste' care se opun puterii. Occidentalii şi militanţii anti-regim o acuză însă că îşi concentrează bombardamentele asupra rebelilor calificaţi drept 'moderaţi'.

Washingtonul a afirmat marţi că sute de civili au fost ucişi în urma unor lovituri aeriene ruse 'oarbe'. La 23 decembrie, ONG-ul Amnesty International a lansat acuzaţii similare, apreciind că raidurile asupra zonelor rezidenţiale ar putea 'constitui crime de război'. În replică, Ministerul rus al Apărării a denunţat atunci acuzaţii 'false' şi 'fără probe'. Peste 260.000 de persoane au murit de la începutul conflictul din Siria în 2011 şi alte câteva milioane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.