Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii avansează extrem de greu în ultima lună în Ucraina: care a fost axa cea mai de succes și unde a slăbit armata lui Putin (serviciile secrete britanice)

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

În ultimele 30 de zile, asaltul Rusiei spre orașul Bakhmut a fost axa sa cea mai de succes în Donbas, au precizat serviciile secrete militare britanice, potrivit Ministerului britanic al Apărării. Redăm mai jos principalele concluzii ale raportului întocmit în 9 august.

  • „În weekend, Rusia a continuat să își concentreze eforturile pentru consolidarea apărării în sudul Ucrainei. În pofida schimbării eforturilor, Rusia a continuat atacurile asupra pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk.
  • În ultimele 30 de zile, asaltul Rusiei spre orașul Bakhmut a fost axa sa cea mai de succes în Donbas; cu toate acestea, Rusia a reușit să avanseze doar aproximativ 10 km în acest timp.
  • În alte sectoare din Donbas, unde Rusia a încercat să pătrundă, forțele sale nu au câștigat mai mult de 3 km în această perioadă de 30 de zile; aproape sigur, mult mai puțin decât era planificat.
  • În ciuda utilizării continue și intense a artileriei în aceste zone, Rusia nu a reușit să genereze infanterie de luptă capabilă în număr suficient pentru a asigura progrese mai substanțiale”, se arată în raportul Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Vezi și: Bombardamente intense în Ucraina, în special în Donețk: victorie strategică pentru soldații lui Zelenski .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.