Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii avansează în regiunea Harkov pentru prima dată în ultimele săptămâni

Thomas Peter/Reuters
harkov

Rușii avansează în regiunea Harkov pentru prima dată în ultimele săptămâni, afirmă reprezentanții Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Armata rusă a făcut probabil mici progrese în regiunea Harkov din Ucraina pentru prima dată după mai multe săptămâni, dar principalul său obiectiv rămâne asaltul împotriva Severodonetsk din regiunea Donbas, afirmă Ministerul britanic, potrivit BBC, citat de Mediafax.

Ministerul Apărării mai anunță că finanțarea din partea guvernului permite ca industria din Rusia să fie „mobilizată încet pentru a răspunde cererilor impuse" de războiul din Ucraina.

Comisia militară industrială a Rusiei a prezis vineri că toate cheltuielile de stat pentru apărare vor crește cu 600-700 de miliarde de ruble (10,5-12,3 miliarde de dolari), ceea ce ar putea duce la o creștere cu 20% a bugetului de apărare al Rusiei, precizează Ministerul Apărării.

Cu toate acestea, industria din Rusia ar putea întâmpina dificultăți în satisfacerea unor cerințe, în parte din cauza sancțiunilor și a lipsei de specialiști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.