Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii bat în retragere: armata lui Putin construiește linii de apărare și fortificații defensive în Kursk și Belgorod, la frontiera cu Ucraina

Epoch Times
soldati rusi transee

Două linii de apărare au fost construite în regiunea rusă Kursk, la frontiera cu Ucraina, pentru a face faţă unor "eventuale atacuri ale forţelor ucrainene", a anunţat duminică guvernatorul regiunii, Roman Starovoit, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Săptămâna aceasta, lucrările de construcţie la două linii de apărare întărite în regiunea Kursk au fost încheiate", a scris Starovoit pe Telegram, precizând că o a treia linie de apărare ar urma să fie construită până pe 5 noiembrie.

"Suntem gata să facem faţă oricărui atac asupra teritoriului nostru", a dat el asigurări.

La rândul său, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, situată şi ea la frontiera cu Ucraina, a anunţat sâmbătă începerea construirii unei linii de apărare în regiunea sa.

"În regiunea Belgorod s-a început construcţia unor fortificaţii defensive", a anunţat Viaceslav Gladkov pe Telegram, postând fotografii cu mai multe blocuri de beton în formă de piramidă instalate la marginea unui sat.

Rusia, care a declanşat o ofensivă în Ucraina de la sfârşitul lui februarie, a denunţat la mijlocul lui octombrie o "înmulţire considerabilă" a tirurilor ucrainene în mai multe regiuni ruse de frontieră, printre care Belgorod, dar şi Kursk şi Briansk.

Sâmbătă, două persoane au fost ucise în urma unor lovituri ucrainene contra unor infrastructuri civile în regiunea Belgorod, iar circa 15.000 de persoane au rămas fără electricitate timp de mai multe ore, potrivit autorităţilor ruse locale.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joia trecută că Rusia transformă reţeaua electrică a ţării sale în "câmp de luptă", prin atacuri care determină populaţia să se refugieze spre Europa, iar vineri operatorul reţelei de electricitate a Ucrainei, Ukrenergo, a anunţat că va impune restricţii şi opriri ''controlate şi temporare'' ale furnizării energiei electrice în principalele regiuni ale ţării, inclusiv la Kiev, în urma bombardamentelor continue ale Rusiei asupra infrastructurilor energetice ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.