Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii care au fugit de mobilizare pot rămâne fără case și mașini: Ce a propus Duma de Stat a Rusiei

AP News
granita rusia kazahstan

Duma de Stat a propus legalizarea sechestrului mașinilor rusești abandonate la graniță, care au fugit în străinătate de la mobilizare. În plus, conform proiectului de lege, pot apărea probleme şi cu locuințele acestora.

Duma de Stat a propus legalizarea sechestrului mașinilor abandonate la graniță de ruşii care au fugit în străinătate, temându-se de mobilizări. Potrivit deputaților, acum sunt necesare modificări urgente ale legislației, care să permită luarea de decizii cu privire la trecerea în proprietatea statului a vehiculelor care nu au fost revendicate de proprietarii lor mai mult de o lună după trecerea frontierei.

Aparent, această inițiativă a apărut în legătură cu prezența unui număr mare de mașini private rămase în apropierea punctului de trecere a frontierei Verhnîi Lars, care se află la granița dintre Rusia și Georgia. Potrivit martorilor oculari, mașinile au fost lăsate de ruși, care au părăsit în grabă teritoriul Federației Ruse, imediat după anunțul începerii mobilizării parțiale. În prezent, toate mașinile abandonate pe partea rusă, care se aflau în imediata apropiere a punctului de control Verhnîi Lars, au fost mutate deja pe terenul de sechestru.

„Cel mai probabil, angajații inspectoratului de stat rutier au aplicat până acum normele prevăzute de legislația în vigoare (art. 27.13 din Codul contravențiilor). Și asta înseamnă că returnarea vehiculelor strămutate este posibilă, dar numai dacă proprietarii contactează departamentul corespunzător și plătesc amenda prevăzută de lege, munca unei remorcări și diurna pentru amplasarea autoturismului într-o parcare specială ” , a explicat Dmitri Şagin, avocat al Colegiului Interregional din Moscova. Cei a căror mașină a fost dusă la sechestru într-o astfel de situație vor trebui să plătească după cum urmează pentru a-și primi înapoi vehiculul: 2.000 de ruble (aproximativ 35 de euro) – pentru încălcarea regulilor de parcare; pentru remorcare de la 3.000 de ruble (50 euro) și depozitarea în lotul sechestru de la 500 de ruble pe zi (aproximativ 8,5 euro).

Fugarii din Rusia pot avea probleme nu numai cu vehiculele abandonate, ci și cu imobilele. Și asta din cauza problemelor obiective de plată a utilităţilor și a altor serviciilor comunale, precum și a impozitelor, justifică autorităţile.

În trecut, principalele canale prin care persoanele fizice puteau trimite bani în Rusia erau transferurile SWIFT prin bănci și transferurile prin sisteme de plată, dar acum aceste oportunități sunt aproape inaccesibile. Din cauza sancțiunilor impuse de Occident sectorului financiar al Federației Ruse, multe bănci străine refuză să transfere fonduri în Rusia, iar sistemele de plată Visa și Mastercard nu permit astfel de transferuri la nivel de sistem. În ceea ce privește alte sisteme de plată din străinătate, acestea nu sunt sincronizate cu conturile de plăți de utilități sau credite din Federația Rusă.

„Dacă apartamentul este ipotecar și plățile împrumutului nu sunt efectuate, atunci banca poate pretinde o creanță asupra gajului” , explică Irina Kalinina, avocat, director partener la International Law Firm Legal World. Prin urmare, rudele celor care au fugit din Federația Rusă vor trebui să rezolve probleme în locul proprietarilor, sau să se împace cu ceea ce decide instanța rusă.

Printre fugari, sunt destul de mulți care au decis că, dacă ar trebui să părăsească Rusia, ar trebui să vândă totul și să-și scoată economiile în numerar sau în cripto active. Serviciul Vamal Federal (FTS) a raportat că doar în perioada 20-30 septembrie au fost depistate 557 de cazuri de export ilegal de numerar peste graniță pentru un total de 160,5 milioane de ruble (2,7 milioane euro), anunță romaniatv.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.