Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii concediază bugetari în masă: Prim-ministrul Mișustin anunță o reformă prin care zeci de mii de angajați au fost dați afară

Mihail Mişustin

Guvernul Federației Ruse a efectuat o „reformă administrativă”, în urma căreia au fost concediați aproximativ 30.000 de funcționari publici, a  anunțat marți premierul rus Mihail Mișustin, în cadrul unei întâlniri cu membrii Consiliului Camerei Consiliului Federației.

"Împărtășim în mod absolut îngrijorarea dumneavoastră cu privire la necesitatea de a îmbunătăți în mod constant reforma administrativă. Vreau să vă spun că am realizat reforma administrativă, analizând foarte atent structura tuturor organelor executive federale", a declarat Mișustin, potrivit agenției ruse Tass.

El a adăugat că, în urma acestor lucrări, "au fost introduse tipizarea, acuratețea în ceea ce privește numărul de departamente, viceminiștri și așa mai departe". "Ca urmare, am concediat aproximativ 30.000 de funcționari publici, am făcut-o literalmente în primul an, după care am continuat reforma activităților de control și supraveghere. Senatorii au participat activ la aceasta și există rezultate foarte bune", a spus Mișustin.

Premierul a menționat că astăzi a fost introdusă o abordare orientată spre risc în toate tipurile de activități de control, iar supravegherea strictă a fost păstrată doar acolo unde este indispensabilă, unde poate exista o amenințare la adresa sănătății sau vieții oamenilor. O lege de bază privind controlul de stat și o "lege satelit" a acesteia au fost deja adoptate, aceste documente au schimbat aproximativ 132 de legi și au făcut posibilă construirea unei abordări complet diferite a activității organismelor de reglementare, a adăugat el. "Acum, în comparație cu 2019, numărul de măsuri de control s-a înjumătățit și este în continuă scădere", a spus șeful cabinetului.

De asemenea, Mișustin a reamintit că în martie a fost anunțat un moratoriu asupra inspecțiilor programate și neprogramate ale întreprinderilor până la sfârșitul anului, cu excepția cazurilor în care există un pericol pentru viața și sănătatea umană. "Vom continua să îmbunătățim acest lucru", a asigurat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.