Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii dau vina pe Occident pentru invazia din Ucraina: 'Dacă ar fi existat un dialog constructiv pe marginea propunerilor noastre...'

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Așa-zisa operațiune militară specială a Rusiei în Ucraina nu ar fi fost lansată dacă țările occidentale ar fi fost constructive cu privire la propunerile Moscovei privind garanțiile de securitate, a declarat marți Aleksei Drobinin, directorul departamentului de planificare a politicii externe al Ministerului de Externe, într-un interviu acordat revistei International Life.

"Desigur, dacă ar fi existat un dialog constructiv pe marginea propunerilor noastre, nu am nicio îndoială că nu ar fi existat o operațiune militară specială", a spus el.

Potrivit lui Drobinin, în acest caz, "procesul de formare a unei ordini mondiale multipolare s-ar fi desfășurat într-un mod mai constructiv. Nu ar mai fi fost atât de conflictual ca acum".

Cu toate acestea, diplomatul a subliniat că Rusia lasă "toate opțiunile pentru garanții de securitate pe masă". "Nu există o țară mai interesată decât Rusia în a ajunge la acorduri privind securitatea europeană", a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.