Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii de la Lukoil ameninţă România: Dacă faceţi asta, plecăm!

rafinarie lukoil

Lukoil nu intenționează să-și închidă rafinăria din România, dar va trebui să facă asta dacă autoritățile locale impun sechestru asupra activelor și conturilor, a avertizat marți vicepreședintele companiei petroliere ruse, Thomas Mueller, la o conferință de presă, transmite TASS.

'Nu avem planuri de închidere a rafinăriei, dar, dacă se va pune poprire, va trebui să facem asta', a afirmat Mueller.

Acesta a adăugat că structura managementului rafinăriei din România este similară modului în care companiile petroliere Shell și ExxonMobil își gestionează rafinăriile. 'În această privință, nu intenționăm să schimbăm nimic', a adăugat vicepreședintele companiei petroliere ruse.

Săptămâna trecută, Lukoil a respins acuzațiile de spălare de bani și evaziune fiscală față de Petrotel-Lukoil și angajații săi, făcute de Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

'Lukoil operează în România din 1998 și este una dintre cele mai mari companii energetice de pe piața regională. Lukoil este un contribuabil prompt la bugetul de stat și un furnizor de produse de calitate către consumatorii români', susține grupul petrolier. De asemenea, Lukoil a anunțat că intenționează să facă apel la decizia procurorilor și că se așteaptă o anchetă obiectivă, în conformitate cu legislația din România și Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au extins cercetările față de SC Petrotel Lukoil SA Ploiești și directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, și sub aspectul infracțiunii de folosire cu rea credință a creditului societății și o nouă faptă de spălare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societății, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro și peste 1,5 miliarde dolari.

Procurorii au dispus și extinderea măsurilor asiguratorii, acestea fiind aplicate asupra unor bunuri aparținând Lukoil Europe Holdings BVATRIUM Olanda, până la concurența sumei de 2.007.103.675,74 euro, respectiv asupra conturilor bancare deținute de această entitate juridică la bănci comerciale situate în Regatul Unit și Olanda, asupra primelor de emisiune în cuantum de 1.880.931,388 lei precum și asupra unui număr de 176.840.629 acțiuni, deținute de aceasta în cadrul S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploiești.

Lukoil România este unul dintre liderii pieței petroliere românești, având o cotă de aproximativ 20% din piața totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deține rafinăria Petrotel și comercializează carburanți printr-o rețea de 300 de stații de distribuție, notează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.