Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii de la Yandex au scos Uber de pe piață

makemac.grid.id
Yandex

Gigantul tehnologic rus Yandex a declarat vineri că a cumpărat participaţia Uber (UBER.N) la societatea lor mixtă de taxiuri, pentru 702,5 milioane de dolari, devenind unicul proprietar al afacerii Yandex.Taxi şi terminând implicarea Uber în Rusia, transmite Reuters.

”Ca urmare a acordului, Yandex va deveni unicul proprietar al grupului, care include un serviciu de comandă de taxi, partajare auto şi închiriere de scutere”, a spus Yandex într-un comunicat citat de news.ro.

În 2021, Uber şi-a cedat participaţia într-o companie mixtă cu Yandex în domeniul tehnologiei alimentare şi a livrărilor.

Companiile şi-au unit forţele în Rusia în 2017, pentru a-şi combina afacerile de transport partajat în Rusia şi în ţările învecinate.

Ca parte a acelei tranzacţii de 1 miliard de dolari, Uber şi-a redus participaţia într-o societate mixtă separată de transport la 29%, Yandex luând o opţiune de cumpărare de 2 miliarde de dolari pentru a a prelua restul acţiunilor.

Retragerile corporative din Rusia necesită acum aprobarea unei comisii guvernamentale, în urma ieşirilor de capital şi a sancţiunilor fără precedent împotriva Moscovei impuse din cauza conflictului din Ucraina.

Yandex a spus că acordul a primit aprobarea autorităţilor de reglementare.

Măsurile introduse la sfârşitul lunii decembrie prevăd că vânzările de active sunt permise cu condiţia ca firmei cumpărătoare să i se acorde o reducere de 50% în urma unei evaluări independente.

Yandex nu a menţionat nicio reducere. Uber nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.