Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii de rând nu mai au acces la CEDO - Consecința excluderii din Consiliul Europei, anunțată de Curte

CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), braţul judiciar al Consiliului Europei, din care Moscova a fost exclusă oficial, a anunţat miercuri că suspendă ''examinarea tuturor cererilor'' împotriva Rusiei, informează AFP.

''Curtea a decis să suspende examinarea tuturor cererilor împotriva Federaţiei Ruse până la examinarea consecinţelor juridice ale acestei rezoluţii asupra activităţii Curţii", a precizat instanţa de la Strasbourg într-un comunicat.

Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a decis miercuri, într-o şedinţă extraordinară, excluderea Rusiei din această organizaţie paneuropeană, după 26 de ani de apartenenţă, se arată într-un comunicat de presă.

Marţi seară, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat în unanimitate un aviz conform căruia Federaţia Rusă nu mai poate fi stat membru al organizaţiei.

Guvernul Federaţiei Ruse l-a informat tot marţi pe secretarul general cu privire la retragerea sa din Consiliul Europei şi intenţia de a denunţa Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Rusia a precizat că a părăsit oficial Consiliul Europei din propria voinţă ca urmare a sancţiunilor fără precedent cu care se confruntă Moscova în urma campaniei sale din Ucraina.

Moscova a aderat la Consiliul Europei la 28 februarie 1996.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.