Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii expulzaţi de Obama sunt BLOCAŢI în SUA. Au rămas fără bilete de avion

Cei 35 de diplomaţi ruşi, care la decizia guvernului american trebuie să părăsească teritoriul Statelor Unite în termen de 72 de ore pentru "incompatibilitate cu statutul lor diplomatic", nu reuşesc să îşi cumpere bilete de avion spre Rusia, informează vineri agenţia de presă Interfax, citând o sursă apropiată acestui dosar, transmite şi agerpres.

"Nu mai sunt bilete. Aproape toate au fost vândute înainte de Anul Nou, iar diplomaţilor li s-a dat termen de 72 de ore pentru a părăsi ţara, dar nu ştiu cum vor face acest lucru", a declarat interlocutorul agenţiei ruse de presă.

Citeşte şi: Rusia ameninţă cu REPRESALII, după ce SUA au impus noi sancţiuni dure Moscovei / VIDEO

S-ar putea ca în următoarele ore diplomaţii ruşi să plece de la Washington la New York, unde există mai multe şanse de a cumpăra un bilet de avion cu destinaţia Moscova. Cel mai probabil, aceştia îşi vor petrece Revelionul în avion, a adăugat el.

SUA au anunţat joi expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi pentru "activităţi care sunt incompatibile cu statutul lor", conform interpretării oficiale a Departamentului de Stat, deşi Barack Obama îi numeşte fără echivoc "agenţi secreţi" în declaraţia făcută în aceeaşi zi, potrivit portalului rusesc Meduza.

Numele acestora nu sunt făcute publice, dar li s-a dat un termen de 72 de ore să părăsească teritoriul SUA împreună cu familiile lor.

Citeşte şi: SUA au EXPULZAT zeci de diplomaţi ruşi/ UPDATE

Departamentul de Stat a adăugat că sancţiunile diplomatice reprezintă o ripostă la hărţuirea diplomaţilor americani în Rusia şi îngrădirea activităţii diplomaţiei americane pe teritoriul rus: 28 de instituţii de schimburi culturale şi programe educaţionale americano-ruse au fost închise pe teritoriul Federaţiei Ruse, iar Moscova a obstrucţionat construcţia noii clădiri a Consulatului General al SUA de la Sankt-Petersburg.

În afară de expulzarea diplomaţilor, Washingtonul a decis să închidă două centre de recreere - "două vile" aparţinând Rusiei - la New York şi în statul Maryland, dar care erau utilizate în realitate pentru spionaj, după cum a declarat preşedintele Obama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.