Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii folosesc dependenții de droguri și alcool drept carne de tun pe frontul din Ucraina - Disciplina slabă și abuzul de substanțe au afectat forțele Rusiei

pravda.com.ua
soldati rusi raniti

Rusia pedepsește dependenții de droguri și alcoolicii trimițându-i în primele linii în Ucraina în detașamentele de asalt Storm-Z, care sunt efectiv unități penale în pozițiile cele mai riscante, a postat Ministerul Apărării din Marea Britanie pe X.

„Unul dintre factorii principali ai disciplinei slabe din Rusia și a abuzului de substanțe rămâne probabil lipsa continuă a oportunităților pentru trupele de luptă să se îndepărteze de linia frontului.”

Disciplina slabă și abuzul de substanțe au afectat forțele Rusiei în Ucraina de la începutul invaziei pe scară largă a Moscovei din februarie 2022.

Un raport de investigație Meduza a arătat că „Un soldat din 10 fumează marijuana și mulți iau și droguri grele, potrivit publicației independente Verstka.” Traficanții de narcotice vând și droguri sintetice, cum ar fi mefedronă, în timp ce accesoriile de droguri se găsesc adesea în poziții distruse.

„Să fim sinceri, nimeni de aici nu vrea zgomot, drogurile din batalion sunt o pată pentru noi toți. Nimeni nu are nevoie de procuror și de comisia de anchetă aici. Și nu vor fi încercări. Este mai ușor să-i puneți în izolare timp de două zile și să scrieți un document în care să spuneți că vor fi transferați la Storm. Ei nu pot spune nu”, i-a spus un soldat lui Meduza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.