Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii îi iau peste picior pe americani: Moscova spune că este îngrijorată față de rasismul împotriva albilor în SUA

Instagram
Serghei Lavrov

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi-a exprimat joi îngrijorarea privind amplificarea rasismului împotriva albilor în SUA, legând acest presupus fenomen de corectitudinea politică "împinsă până la absurd" în această ţară, relatează AFP.

Într-o declaraţie de la televiziunea rusă, Serghei Lavrov a dat asigurări că "toată lumea" doreşte "să se debaraseze de rasism", adăugând că Rusia a fost "pionieră în mişcarea care promovează drepturi egale pentru persoanele cu o altă culoare a pielii", scrie Agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

Dar este important "să nu se meargă în cealaltă extremă, pe care am văzut-o cu 'BLM' (mişcarea Black Lives Matter - n.r.) şi agresiunile împotriva persoanelor albe, a cetăţenilor albi ai SUA", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Ministrul rus al afacerilor externe a legat această situaţie de "revoluţia culturală în curs în SUA", estimând că "Hollywoodul îşi schimbă regulile pentru ca totul să reflecte diversitatea societăţii moderne, ceea ce este de asemenea o formă de cenzură".

"Am văzut persoane de culoare jucând în piesele lui Shakespeare. Numai că nu ştiu când vom vedea un Othello alb", a adăugat el. "Această corectitudine politică împinsă până la absurd se va termina prost", a conchis ministrul rus de externe.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.