Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii îi sfidează din nou pe ucraineni: anunță că sunt dispuși să le vândă energie electrică de la centrala Zaporoje, pe care au ocupat-o în martie

captura Telegram
Zaporoje centrala

Rusia este gata să vândă Ucrainei energie electrică de la centrala nucleară de la Zaporoje luată sub controlul armatei ruse, dacă dorește să cumpere această energie electrică, a declarat miercuri vicepremierul rus Marat Hușnullin, după inspecția centralei.

"Dacă Ucraina este pregătită să accepte și să plătească, atunci va funcționa pentru ei. Nu va accepta, va lucra pentru Rusia. Energia electrică nucleară este unul dintre cele mai ieftine tipuri, absolut competitivă", a declarat Khusnullin reporterilor, relatează Interfax. El a promis că centrala nucleară de la Zaporoje "va funcționa, toate locurile de muncă vor fi salvate", adăugând că Rusia are o vastă experiență în ceea ce privește centralele nucleare. Khusnullin a spus că perspectiva acestui oraș este "de a lucra într-o familie rusă". "Prin urmare, am venit aici pentru a oferi asistență maximă, o oportunitate de integrare", a spus vicepremierul rus.

Melitopol este al doilea oraș din Ucraina. Aproximativ 160 de mii de oameni trăiesc în el. Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat invazia în Ucraina. Pe 26 februarie, Ministerul rus al Apărării a anunțat capturarea orașului.

Centrala de la Zaporoje este cea mai mare centrală nucleară din Europa din punct de vedere al capacității instalate, situată în orașul Enerhodar, în apropiere de Melitopol. A fost preluată sub control de forțele ruse la începutul lunii martie. Are șase unități de producție. Prima unitate a fost pusă în funcțiune în decembrie 1984, a șasea - în octombrie 1995.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.