Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii îl caută acum pe fratele lui Navalnîi: a dispărut fără urmă, după ce a scăpat din pușcărie

oleg navalnii

Condamnat împreună cu fratele său în afacerea Yves Rocher în 2014, Oleg Navalnîi a petrecut trei ani de închisoare. El este căutat și astăzi.

Un alt Navalnîi este în vizorul autorităților ruse. Oleg Navalnîi, în vârstă de 40 de ani, este mai puțin cunoscut decât fratele său Aleksei, care a murit în închisoare vineri, 16 februarie, dar duce și el o luptă politică împotriva guvernului lui Vladimir Putin. După ce a fost și el în închisoare, Oleg este obiectul unei urmăriri după moartea fratelui său mai mare, relatează agenția rusă Tass, citată de "Le Parisien". Motivul includerii acestuia în dosarul persoanelor căutate nu a fost dezvăluit de autoritățile ruse, care declară fără explicații că Oleg Navalnîi face obiectul unei noi urmăriri penale.

A fost condamnat împreună cu Alexei Navalnîi

Până în 2013, Oleg Navalnîi nu avusese niciodată probleme cu legea. Atunci, în vârstă de 30 de ani, a fost prim-director adjunct al companiei de livrare expres EMS Russian Post, înainte de a fi implicat în afacerea Yves Rocher la fel ca fratele său. Pe 30 decembrie 2014, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru fraudă și spălare de bani – Aleksei Navalnîi primise aceeași pedeapsă, dar cu suspendare. Finalmente, Oleg a fost eliberat pe 29 iunie 2018.

Oleg Navalnîi a primit apoi o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru o "afacere legată de sănătate", după ce a organizat ilegal o demonstrație în mijlocul pandemiei de Covid-19. În cele din urmă, a fost plasat în arest la domiciliu din ianuarie până în aprilie 2021, cu o brățară electronică.

Media independentă rusofonă Mediazone dezvăluie pe Telegram că includerea lui Oleg Navalnîi în dosarul persoanelor căutate nu are legătură cu moartea fratelui său. Contrar a ceea ce susțin autoritățile ruse, el nu este ținta unor noi proceduri penale, ci este căutat pentru că nu și-a respectat controlul judiciar.

De la ultima sa condamnare, a trebuit să se prezinte regulat în faţa autorităților, ceea ce nu a făcut. De aceea, ca și alți membri ai familiei lui Aleksei Navalnîi, el se află acum în vizorul autorităților ruse.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.