Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au sărit ca arși: 'Nu suntem implicați în eventuala lovitură de stat din Germania!'

rador.ro
Dmitri Peskov

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu este implicată în eventuala lovitură de stat din Germania, fiind vorba despre „o afacere internă” a Berlinului. Precizările acestuia vin în contextul în care forțele de securitate germane au destructurat o grupare extremistă, care - potrivit procurorilor - pregătea o lovitură de stat la Berlin, prin preluarea Parlamentului prin mijloace militare, având în componență și un cetățean rus.

În timpul unei discuții cu reporterii de miercuri, Peskov a fost rugat să comenteze informațiile despre presupusele contacte ale reprezentanților grupării extremiste din Germania cu reprezentanții ruși.

"Aceasta este mai degrabă o problemă internă a Germaniei. Și ei înșiși afirmă că nu se poate pune problema vreunei ingerințe din partea Rusiei. Prin urmare, aici am aflat despre această situație și din relatările din presă. Nu avem nimic de spus despre asta", a spus Peskov, potrivit Interfax.

Anterior, miercuri, Associated Pressa relatat că în Germania au fost efectuate percheziții la scară largă împotriva extremiștilor de dreapta, în timpul căreia au fost reținute 25 de persoane, membrii acestei mișcări fiind suspectați că au pregătit o lovitură de stat.

Se arată că 22 de cetățeni germani au fost reținuți sub suspiciunea de "apartenență la o organizație teroristă", alți trei deținuți, inclusiv un cetățean al Federației Ruse, sunt suspectați că susțin această organizație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.