Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii, îngrijorați de activitatea ucraineană în desfășurare în regiunea Herson (ISW)

Facebook
razboi ucraina

Surse ruse și-au exprimat „îngrijorarea pronunțată” cu privire la activitatea ucraineană în desfășurare pe malul de est al Oblastului Herson și au încadrat aceste activități ca parte a unei potențiale operațiuni ucrainene mai ample, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului în cea mai recentă actualizare din 18 octombrie.

Experții notează, totuși, că majoritatea afirmațiilor rușilor despre evoluțiile de pe malul de est provin în mare parte dintr-un singur blogger militar rus, care recent și-a concentrat foarte mult raportarea pe această secțiune a frontului.

Surse ruse au caracterizat atacurile raportate ca un efort ucrainean de a extinde un „cap de pod” pe malul de est și stadiile inițiale ale unei operațiuni ofensive mai mari peste râul Nipro.

În mod similar, dictatorul rus Vladimir Putin a descris activitatea ucraineană din regiunea Herson drept „următoarea contraofensivă” și și-a continuat linia retorică tipică, descriind toate operațiunile ofensive ucrainene drept un eșec, potrivit ISW.

Grupul de reflecție admite că este dificil de evaluat amploarea și perspectivele activității ucrainene pe malul de est al Oblastului Herson. „Cu toate acestea, este de remarcat faptul că surse rusești proeminente și de încredere în general discută despre activitățile ucrainene de pe malul de est ca având loc la o scară mai mare decât raidurile tactice documentate anterior ale forțelor ucrainene pe râu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.