Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii lovesc din nou în proximitatea României. Reacția ministrului Apărării

Angel Tilvar

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr afirmă, după atacurile ruseşti din regiunea Odesa, că structurile cu responsabilităţi ale MApN au monitorizat în timp real situaţia generată de atacuri, despre care afirmă că ”nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”. Ministrul condamnă atacurile, considerându-le ”nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”.

”Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor şi infrastructurii civile din Ucraina de către Federaţia Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. Structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, în cursul nopţii trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”, a scris ministrul Apărării pe Facebook.
El precizează că Ministerul Apărării Naţionale continuă, aşa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilenţă întărită în spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, şi a celor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naţionale şi aliate.
Un atac cu 25 de drone care a fost lansat de Rusia în primele ore ale zilei de duminică a lovit şi a avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa, rănind doi civili, au anunţat pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.