Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii, mai antioccidentali ca niciodată/ sondaj

sondaj

Ruşii nu au fost niciodată, de la căderea Uniunii Sovietice, atât de antioccidentali ca acum, arată un sondaj de opinie publicat luni la Moscova şi care scoate în evidenţă prăpastia creată între Rusia şi Occident în aproape un an de conflict în Ucraina. 

'Nu am mai înregistrat niciodată un resentiment atât de puternic şi atât de agresiv împotriva Occidentului în toată istoria cercetărilor noastre', a declarat pentru AFP Lev Gudkov, directorul Centrului independent Levada, cel care a realizat acest sondaj, efectuat la sfârşitul lunii ianuarie în toată Rusia. 

Conform studiului, patru ruşi din cinci (81%) declară că au o opinie 'foarte proastă' sau 'proastă' despre SUA, un procent aproape de două ori mai mare decât cel de anul trecut. 

Acelaşi sondaj mai arată că aproximativ 42% dintre ruşii chestionaţi califică relaţiile dintre Moscova şi Washington drept 'ostile', în timp ce anul trecut procentul acelora care aveau această opinie era de numai 4%. 

În acelaşi timp, atitudinea ruşilor faţă de ţările europene, tradiţional pozitivă, s-a deteriorat în mod semnificativ, cu 71% de opinii negative, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât în ianuarie 2014. 

Fără a fi o surpriză, sondajul mai arată că două treimi din ruşi au o opinie negativă faţă de Ucraina şi aproape jumătate consideră relaţiile ruso-ucrainene pline de ostilitate. 

Sociologii Centrului Levada consideră că această aversiune a ruşilor faţă de occidentali a fost provocată în special de modul agresiv al mass-mediei publice ruse de a acoperi conflictul din Ucraina, mod pe care ei îl califică drept 'propagandă'. 

'Dacă nu va fi o escaladare, dacă Rusia nu va face război în ţările vecine, această aversiune va scădea', afirmă Lev Gudkov.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.