Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rușii modernizează arma de asalt Kalașnikov după invazia din Ucraina: pușca devine principala armă în următoarele decenii pentru armata rusească

Kalaşnikov ak-12

Pușca de asalt rusească Kalașnikov AK-12 va începe să fie produsă la scară largă în 2023 într-o versiune îmbunătățită, a declarat Alan Lushnikov, președintele grupului de companii Kalașnikov, relatează agenția Interfax.

"Încă de la începutul operațiunii militare speciale (n.r.: cum numește Rusia invazia din Ucraina), am creat un grup de lucru, care zilnic, în colaborare cu clientul, a rezolvat toate problemele. Avem deja o listă de comentarii cu privire la rezultatele operațiunii (...). În 2023, un eșantion revizuit va fi deja finalizat din nou în urma rezultatelor unei operațiuni militare speciale", a declarat Lushnikov.

În ianuarie 2018, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat decizia de a adopta noi puști de asalt Kalașnikov - AK-12 (calibru 5,45 mm) și AK-15 (7,62 mm). AK-12 este poziționat ca o nouă pușcă de asalt a armatei, în timp ce AK-15 este o pușcă de asalt pentru forțele speciale.

În 2020, au fost introduse modificări de design, îmbunătățind ergonomia armei și sporind confortul întreținerii acesteia.

Pe 24 august 2021, concernul Kalașnikov a informat că un contract pe termen lung pentru furnizarea de puști de asalt AK-12 a fost semnat cu Ministerul Apărării al Federației Ruse în cadrul Forumului Tehnico-Militar "Armata-2021". "Sute de mii de puști de asalt vor fi livrate în următorii ani", a precizat serviciul de presă.

După cum a relatat în serviciul de presă al concernului, AK-12 va deveni principala pușcă de asalt a Forțelor Armate Ruse pentru următoarele decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.