Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii simt pe propria piele ce au trăit nemții la Stalingrad: furtuna împiedică navele rusești să atace regiunea Odesa

ria.ru
Rusia, Marea Neagră

Navele rusești nu mai atacă de miercuri, 13 aprilie, zona Odesei și a orașelor portuare învecinate, totul din cauza vremii furtunoase. Cu toate acestea trupele rusești încearcă să spargă linia de apărare și să confiște așezările în direcția sud, informează șeful administrației militare regionale din Odesa, Maxim Marchenko. Scenariul se aseamănă cu cel din bătălia de la Stalingrad, când nemții nu au luat în calcul un factor banal pentru rusul de rând: iernile grele rusești.

"Situația din regiunea Odesa este controlată, iar condițiile meteorologice (n. r.: furtuna în Marea Neagră) împiedică inamicul să acționeze în mod activ. Cu toate acestea, în regiunea vecină Mykolaiv, erupțiile încearcă să treacă granițele noastre, trăgând echipamente și personal. Dar unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei resping atacurile și dețin în mod fiabil apărarea, contracarând încercările inamicului de a trece în direcția Odesei", a declarat Marchenko, relatează Ukrinform.

Rușii încearcă, de asemenea, să efectueze recunoaștere aeriană asupra regiunii Odesa, dar eforturile sunt blocate de forțele de apărare aeriană ale forțelor armate ale Ucrainei. Deși există în continuare posibilitatea lansării de atacuri cu rachete din Crimeea , a adăugat serviciul de presă al administrației militare regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.