Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii nu ratează nimic în încercarea de a cuceri portul strategic Mariupol: O clădire a Crucii Roşii a fost bombardată

mariupol distrus

O clădire a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a fost ţinta bombardamentelor ruseşti la Mariupol, port strategic asediat din sud-estul Ucrainei, a declarat miercuri un oficial ucrainean, citat de France Presse, potrivit Agerpres.

"Ocupanţii au bombardat în mod deliberat o clădire a CICR din Mariupol", a scris pe Telegram Liudmila Denisova, însărcinată cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean.

"Avioanele şi artileria inamice au bombardat clădirea, marcată cu o cruce roşie pe un fundal alb, ceea ce echivalează cu prezenţa răniţilor, civili sau (angajaţi) umanitari", a spus ea, adăugând o imagine a unei clădiri marcate cu o cruce roşie pe acoperiş.

Crucea Roșie a confirmat informațiile pentru The Guardian: „Putem confirma că imaginea vehiculată arată depozitul CICR din Mariupol. Nu avem o echipă pe teren la Mariupol așa că nu avem alte informații, inclusiv despre potențiale victime sau pagube. Putem spune că deja distribuisem toate proviziile de ajutor aflate în depozit”.

În acest port strategic de la Marea Azov, aproximativ 160.000 de civili rămân blocaţi sub bombe, ascunşi în adăposturi fără electricitate şi lipsiţi de hrană şi apă, potrivit mărturiilor culese de AFP de la persoane care au putut să fugă din oraş.

Condiţiile pentru lansarea în zilele următoare a unei operaţiuni umanitare de salvare a locuitorilor din Mariupol "nu sunt îndeplinite în acest stadiu", a indicat marţi seară preşedinţia franceză, după o nouă convorbire telefonică între preşedinţii francez Emmanuel Macron şi rus Vladimir Putin.

Într-o iniţiativă comună cu Turcia şi Grecia, Macron a cerut să se organizeze rapid evacuarea locuitorilor oraşului. Însă Vladimir Putin a estimat că o astfel de operaţiune impune ca "luptătorii naţionalişti ucraineni să înceteze orice rezistenţă şi să depună armele", potrivit unui comunicat de presă al Kremlinului marţi seară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.