Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii râd pe seama englezilor după ce documente secrete au fost pierdute de aceștia într-o stație de autobuz: Agenții 007 nu mai sunt ce-au fost

agent secret acoperiti

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat apariția în mass-media a documentelor secrete ale Ministerului Apărării al Marii Britanii ce conțin inclusiv informații referitoare la trecerea distrugătorului ”Defender” prin apropiere de Crimeea, relatează RT.

”Agenții 007 nu mai sunt ce-au fost”, a scris Zaharova pe canalul său de pe rețeaua Telegram, comentând faptul că respectivele ”documente secrete” ar fi fost găsite întâmplător, într-o stație din comitatul Kent, de către un trecător care le-a predat, ulterior, mass-media.

«În realitate, Londra a lansat o nouă provocare și o porție de minciuni pentru acoperirea ei. ”Agenții 007” nu mai sunt ce-au fost. Iar acum, o întrebare-ghicitoare pentru Parlamentul britanic: ”De ce e nevoie de hackeri ruși, dacă în Marea Britanie sunt stații de autobuz?».

După cum precizează agenția Lenta.ru, citând BBC, documentele în cauză – scrisori electronice și prezentări – au aparținut unui înalt oficial al Ministerului Apărării al Marii Britanii. În materialele ”secrete” se arată că trecerea distrugătorului britanic s-a realizat în cadrul operațiunii Op Ditroite și trebuia să demonstreze susținerea pentru Kiev în problema privind apartenența teritorială a Crimeii.

În prezentare era descrisă și a doua variantă de traseu, departe de peninsulă. Dar ministerul britanic al Apărării a considerat că Rusia ar putea interpreta un astfel de pas drept teamă și recunoașterea faptului că apele Crimeii îi aparțin.

La 23 iunie, distrugătorul Defender a încălcat granița rusă în Marea Neagră, pătrunzând trei kilometri în adâncimea apelor teritoriale ale Rusiei, nu departe de capul Fiolent. O navă de patrulare a Rusiei a lansat de două ori foc de avertisment, iar un bombardier a aruncat o bombă pe cursul de deplasare a distrugătorului, care, după aceea, și-a schimbat traiectoria de deplasare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.