Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii reduc operațiunile pe frontul de est pentru a bloca contraofensiva ucraineană din sud

Kupiansk-Liman

Trupele ruse au redus recent ritmul operațiunilor lor ofensive localizate pe linia Kupiansk-Svatove-Kreminna, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) pe 28 septembrie.

Potrivit ISW, faptul că oficialii ruși și ucraineni au raportat mai puține atacuri terestre rusești în direcțiile Kupiansk și Lyman înseamnă că contraofensiva ucraineană a distras atenția forțelor ruse de la linia Kupiansk-Svatove-Kreminna și a slăbit semnificativ efortul ofensiv rus de-a lungul acesteia. linia.

Una dintre evaluările anterioare ale ISW a spus că operațiunile ofensive rusești pe linia Kupiansk-Svatove-Kreminna aveau ca scop fixarea trupelor ucrainene pe această linie și departe de zonele mai critice ale frontului.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat pe 29 septembrie că Rusia nu a efectuat niciun atac asupra Kupiansk, regiunea Harkov și în jurul lui Bakhmut în ziua precedentă. În aceeași perioadă, forțele ucrainene au respins un atac terestru rusesc în direcția Lyman, potrivit Statului Major.

De asemenea, Rusia nu a reușit să avanseze în apropiere de Avdiivka, Marinka, Urozhaine și Nevelske din regiunea Donețk, precum și lângă Chervone din regiunea Zaporizhzhia, a adăugat armata.

Între timp, se pare că armata ucraineană își continuă operațiunile de contraofensivă către orașele din sud ocupate de ruși Melitopol și Berdiansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.