Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii repetă o eroare fatală - Zeci de morți după o lovitură ucraineană

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Forțele ucrainene au lovit un teren de antrenament militar rusesc în zona ocupată a Oblastului Herson, ucigând aproximativ 60 de soldați ruși, a declarat Nataliia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, pe 22 februarie.

Luptele continuă pe malul de est al râului Nipro, ținut de ruși, în regiunea Herson, unde forțele ucrainene și-au stabilit puncte de sprijin limitate.

Rusia a susținut recent că a confiscat capul de pod ucrainean din satul Krynky, unul dintre principalele puncte de aprindere din acest sector, care a fost ulterior respins de Ucraina.

Potrivit lui Humeniuk, la terenul de antrenament vizat, grupurile de asalt ruse erau probabil în curs de antrenament pentru luptă în zona Krynky, „dar s-au întâlnit cu focul nostru de contrabaterie”.

„Nu au putut rezista acestui atac”, a adăugat ea.

Humeniuk nu a precizat unde era exact locul de antrenament și ce armament a folosit armata ucraineană pentru lovitură.

Postul Deep State a raportat pentru prima dată atacul din noaptea de 22 februarie, spunând că acesta s-a întâmplat în apropierea satului Podo-Kalynivka, la aproximativ 30 de kilometri sud de Krynky.

La începutul lunii februarie, peste 70.000 de angajați ruși erau staționați pe malul de est al râului Nipro în regiunile Herson și Zaporizhzhia, a declarat Humeniuk la televiziunea națională.

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a raportat recent că, dacă Occidentul va continua să întârzie ajutorul, Rusia ar putea repeta tacticile pe care le-a folosit pentru a captura Avdiivka din regiunea Donețk în alte zone.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.