Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusii restaureaza monumente sovietice in Romania pe banii lor

soviet

Rusia finanteaza restaurarea mai multor monumente sovietice de pe teritoriul Romaniei, monumente dedicate soldatilor sovietici care au luptat in al Doilea Razboi Mondial.

Federatia Rusa a finantat in ultimii ani mai multe proiecte centrate pe restaurarea si intretinerea celor 27 de cimitire din Romania unde sunt inhumati peste 250 de soldati sovietici, se arata intr-un raspuns al MApN la solicitarea HotNews.ro.

Ambasadorul Oleg Malginov a declarat recent intr-un interviu ca Ambasada Federatiei Ruse in Romania planuieste organizarea mai multor evenimente pentru sarbatorirea implinirii a 70 de ani de la victoria armatei sovietice in cel de-al doilea Razboi Mondial. Cu aceasta ocazie, Ambasadorul a mai anuntat si o festivitate "destul de mare" in Cimitirul Herastrau, unde se afla si Cimitirul "Eroii Sovietici", restaurat recent pe banii Federatiei Ruse, potrivit Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

Presa centrala si locala a prezentat in repetate randuri investitiile Rusiei in restaurarea unor necropole din Sighisoara, Ocna Mures, Constanta sau Iasi.

Jurnalistii de la Evenimentul Zilei au scris, recent, pe larg despre restaurarea pe bani rusesti a unei necropole dedicate "eroicei armate sovietice" in orasul Sighisioara. In anii 2013 si 2014, presa locala a semnalat inceperea lucrarilor de restaurare cu finantare venita de la Ambasada Federatiei Ruse a Monumentului Ostasilor Sovietici din Ocna Mures si a Monumentului Eroilor Sovietici din Cimitirul Central Constanta.

In urma cu doi, monumentul "Ostasului Sovietic" din Iasi a aprins un conflict diplomatic romano-rus, iscat pe fondul descoperirii lipsei acestuia din cimitirul Eternitatea. La un an distanta, viceprimarul Iasiului, Mihai Chirica, declara pentru Ziarul Evenimentul ca Primaria Iasi a prevazut in bugetul local suma de 700.000 de lei pentru refacerea monumentului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.