Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii ripostează și lovesc Europa unde doare: Gazprom oprește livrările prin conducta care tranzitează Polonia

conducta Yamal

Gigantul rus al gazelor naturale Gazprom anunţă joi că încetează să mai folosească un gazoduct-cheie în tranzitul gazelor naturale către Europa - prin Polonia -, o reacţie în urma sancţiunilor impuse de către Occident Rusiei din cauza ofensivei ruse în Ucraina.

Adoptarea unor contra-sancţiuni ruse „înseamnă o interzicere a utilizării unui gazoduct care aparţine EuRoPol GAZ (care exploatează partea poloneză a gazoductului Yamal-Europa) de transport al gazelor naturale ruseşti prin Polonia”, anunţă într-un comunicat postat pe Telegram Gazprom.

Comunicatul integral:

„În conformitate cu Decretul președintelui Federației Ruse nr. 252 din 3 mai 2022 și cu Decretul Guvernului nr. 851 din 11 mai 2022, au fost impuse sancțiuni pentru o serie de companii străine. Printre acestea se numără compania EuRoPol GAZ, care deține secțiunea poloneză a gazoductului Yamal-Europa.

A fost stabilită o interdicție privind tranzacțiile și plățile în favoarea persoanelor aflate sub incidența sancțiunilor, în special, pentru Gazprom, aceasta înseamnă o interdicție privind utilizarea unui gazoduct deținut de EuRoPol GAZ pentru a transporta gaz rusesc prin Polonia.

Anterior, partea poloneză a încălcat în repetate rânduri drepturile PJSC Gazprom în calitate de acționar al EuRoPol GAZ, iar la 26 aprilie 2022, a pus Gazprom pe lista de sancțiuni, blocând capacitatea companiei de a exercita drepturi asupra acțiunilor și altor titluri de valoare ale EuRoPol GAZ și de a primi dividende.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.