Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii riscă până la cinci ani de închisoare pentru difuzarea de știri false cu privire la pandemia de COVID-19

Twitter
coronavirus

Deputaţii ruşi urmează să aprobe marţi un proiect de lege ce prevede sancţiuni severe, de până la cinci ani de închisoare, pentru difuzarea de informaţii false cu privire la noul tip de coronavirus, informează AFP potrivit Agerpres.

Parlamentarii au votat deja textul în prima şi a doua lectură marţi dimineaţa, iar a treia şi ultima lectură era aşteptată în timpul zilei.

Textul prevede ca o persoană recunoscută ca fiind vinovată de difuzarea de informaţii "intenţionat false" care au dus la moartea unei persoane sau au avut consecinţe grave riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 2 milioane de ruble (23.000 de euro).

Proiectul prevede de asemenea pedepsirea cu până la trei ani de închisoare şi o amendă de 1,5 milioane de ruble (17.300 de euro) dacă difuzarea de informaţii a adus prejudicii sănătăţii altei persoane.

Aceste propuneri fac parte dintr-un pachet legislativ ce prevede de asemenea pedepse întărite împotriva persoanelor care nu respectă izolarea prevăzută pentru limitarea propagării COVID-19.

La ora actuală, Rusia a înregistrat 1.836 de cazuri de contaminare şi 9 morţi.

Luni, capitala rusă Moscova şi cei 12 milioane de locuitori ai săi, conform datelor oficiale, au intrat în carantină generală şi alte peste 10 regiuni ale ţării au adoptat o astfel de măsură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.