Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii riscă să piardă Bakhmutul: Prigojin îl cheamă pe Șoigu pe front să 'evalueze situația' (Document)

evgheni prigojin

O scrisoare oficială cu un apel către ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a apărut vineri pe canalul de Telegram al serviciului de presă al șefului PMC Wagner, Evgheni Prigojin.

"În prezent, unitățile PMC Wagner controlează mai mult de 95% din așezarea Bakhmut și își continuă ofensiva pentru eliberarea completă a acesteia. Pe flancurile PMC Wagner, unde se află unități ale Forțelor Armate Ruse, inamicul a lansat o serie de contraatacuri de succes.

Ținând cont de situația operațională complexă, precum și de experiența dumneavoastră îndelungată în operațiuni de luptă, vă solicit să veniți pe teritoriul Bakhmut, care se află sub controlul unităților paramilitare ale FR, și să evaluați în mod independent situația actuală.

Vă sunt recunoscător în avans și aștept cu nerăbdare acordul dumneavoastră", a declarat Prigojin în scrisoarea sa.

content-image

„Mașina de tocat carne va funcționa în sens invers”

Șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a spus miercuri pe canalul său de Telegram că există un mare risc ca trupele sale să fie încercuite la Bahmut pentru că flancurile deținute de armata rusă se sparg, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Din cauza reducerii personalului, Wagner a fost nevoit să predea flancurile armatei ruse. Există un risc serios de încercuire a Wagner la Bahmut din cauza eșecului flancurilor. Flancurile se crapă deja și defectează. În lipsa muniției, mașina de tocat carne va funcționa în sens invers: Forțele Armate Ucrainene vor distruge trupele Wagner”, a transmis Prigojin.

El a precizat că Bahmut nu are nicio importanță strategică dar „wagnerienii” și armata rusă se află acolo pentru a „macina forța inamicului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.