Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii s-au dezlănțuit în Ucraina: explozii puternice la Kiev și în alte zone strategice

kiev

Explozii au fost auzite în capitala ucraineană Kiev şi în alte oraşe în primele ore ale zilei de joi, au anunţat oficiali şi media, în timp ce unele autorităţi locale au raportat activarea apărării antiaeriene, relatează Reuters.

Rusia a bombardat în mod regulat Ucraina din octombrie anul trecut, lovind diverse ţinte. Ultimele explozii au fost raportate la mai puţin de 24 de ore după ce Kievul a anunţat că 21 de persoane au murit într-un atac al Rusiei asupra oraşului Herson.

"Apărarea antiaeriană funcţionează în regiunea Kiev", a declarat administraţia militară regională pe Telegram. Martori oculari citaţi de Reuters în oraş au spus că a fost cel puţin o explozie puternică.

Postul public ucrainean Suspilne a raportat explozii în oraşul din sud Zaporojie. Iuri Malaşko, şeful administraţiei militare regionale Zaporojie, a anunţat pe Telegram activarea apărării antiaeriene.

Atacuri și la Odesa


Presa locală a anunţat de asemenea explozii în portul de la Marea Neagră Odesa. Alerte aeriene au fost declanşate în cea mai mare parte din jumătatea de est a ţării, conform unei hărţi oficiale a guvernului.

Orașul ucrainean Odesa a fost atacat cu drone kamikaze în această noapte. Poliția și militarii încearcă să le doboare. Se pare că țintele sunt infrastructurile critice. Nu se știe exact dacă sunt victime. Este instaurată starea de urgență, nimeni nu are voie să părăsească locuința până la ora 6:00

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.