Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii sapă tranșee în Belgorod pentru a aprinde sentimentele patriotice (serviciile britanice)

Radio Free Europe
soldati ucraineni

Ministerul britanic al Apărării susține miercuri, într-o analiză publicată pe Twitter, că Federația Rusă a început să efectueze pregătiri de apărare pe propriul teritoriu „pentru a aprinde sentimentele patriotice” ale cetățenilor ruși.

Potrivit sursei citate, Rusia a început să-și extindă pozițiile de apărare de-a lungul graniței cu Ucraina de dinaintea invaziei. Pe 6 decembrie, guvernatorul din regiunea rusă Belgorod (la 40 km distanță de Ucraina) a anunțat crearea unor „unități de autoapărare” locale și au început săparea de șanțuri și construirea de sisteme mai sofisticate concepute pentru a respinge un atac mecanizat.

„Există o posibilitate reală ca autoritățile ruse să promoveze pregătiri de apărare pe teritoriul Rusiei recunoscut internațional pentru a aprinde sentimentele patriotice. Cu toate acestea, acest lucru ilustrează probabil credința sinceră (dar greșită) a unor lideri ruși că există o amenințare reală a unei invazii a forțelor ucrainene. Evaluarea strategică inadecvată este unul dintre deficiențele arhitecturii guvernului central rus, așa cum demonstrează decizia inițială a Rusiei de a invada Ucraina", se arată în analiza britanilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.