Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se laudă cu victorii pe linie la referendumurile din regiunile ucrainene: bine ați venit acasă, în Rusia!

TASS
referendum ucraina

Autorităţile pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au revendicat victoria la referendumurile de anexare organizate de Rusia şi denunţate la scară largă de Kiev şi ţările occidentale, relatează AFP.

Comisia electorală a regiunii Zaporoje afirmat că 93,11% dintre alegători au votat pentru ataşarea la Rusia, după numărarea a 100% din buletinele de vot, precizând totodată că este vorba deocamdată de rezultate preliminare, informează News.ro.

În regiunea Herson, administraţia pro-Moscova a raportat că 87,05% dintre alegători au votat în favoarea „da”, după numărarea tuturor buletinelor de vot. La scurt timp, cei de la Lugansk au anunţat şi ei victoria.

"Bine aţi venit acasă, în Rusia!”, a reacţionat rapid fostul preşedinte Dmitri Medvedev pe Telegram.

Numărătoarea a continuat în a patra regiune ucraineană unde s-au desfăşurat şi voturi de anexare, în Doneţk (est), autorităţile afirmând însă că „da” a predominat în mare măsură în buletinele de vot deja numărate.

În cursul zilei de marţi, comisia electorală rusă a susţinut că votul „da” a câştigat între 97 şi 98% din voturi după ce a numărat între 20 şi 27% din voturi la secţiile de votare din Rusia, în timp ce numărătoarea a continuat în regiunile ucrainene aflate sub controlul Moscovei, au raportat agenţiile Ria Novosti, TASS şi Interfax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.