Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se tem că vor fi atacați de ucraineni pe propriul teritoriu: Măsuri speciale de securitate în regiunile de graniță

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Trei regiuni ale Federaţiei Ruse situate la graniţa cu Ucraina au anunţat luni creşterea măsurilor de securitate din cauza 'posibilelor provocări' din partea ucraineană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Moscova, care a trimis sute de mii de soldaţi în Ucraina într-o 'operaţiune militară specială', a acuzat Ucraina că i-a vizat cu atacuri regiuni de frontieră, inclusiv prin bombardarea unui depozit de combustibil în oraşul Belgorod în cursul acestei luni.

Autorităţile din regiunile Belgorod, Voronej şi Briansk au anunţat că întăresc securitatea şi îi îndeamnă pe cetăţeni să fie mai vigilenţi. Kursk, o altă regiune rusă de la frontiera cu Ucraina, a fost prima care a anunţat măsuri similare duminică.

'În timpul operaţiunii speciale a forţelor ruse pe teritoriul Ucrainei, Republicii Populare Doneţk şi Republicii Populare Lugansk, probleme ţinând de securitatea antiteroristă au devenit mai presante din cauza posibilelor provocări din partea naţionaliştilor ucraineni', a transmis Aleksandr Gusev, guvernatorul Voronejului, regiune învecinată cu Lugansk.

La rândul său, Viacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a afirmat că vor fi aplicate măsuri suplimentare de securitate până la 25 aprilie pentru contracararea a ceea ce el a numit ameninţări teroriste. Belgorod se învecinează de partea ucraineană cu regiunile Sumî, Harkov şi Lugansk.

Gladkov le-a mai cerut locuitorilor să evite locurile publice aglomerate, să poarte la ei documente de identitate, să aibă un plan de evacuare şi să acorde o atenţie specială străinilor şi vehiculelor suspecte din apropierea clădirilor rezidenţiale.

Regiunea Briansk, de la graniţa cu Sumî şi Cernihiv, a anunţat că se află de asemenea în alertă pentru ameninţări teroriste.

Duminică, guvernatorul din Kursk, Roman Starovoit, a declarat că poliţia şi armata vor înfiinţa puncte de control, la mai puţin de o săptămână după ce grăniceri din această regiune ar fi fost ţinta unor tiruri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.