Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii susțin că au informații din interiorul NATO: Cine ar urma să-l înlocuiască pe Jens Stoltenberg în fruntea alianței

Prensa Latina
NATO sigla

Premierul italian demisionar Mario Draghi este foarte probabil să îl înlocuiască pe Jens Stoltenberg în funcția de secretar general al NATO, a declarat o sursă din cadrul alianței pentru agenția rusă RIA Novosti.

Sursa citată a precizat că Franța, Italia și Germania au insistat ca postul de secretar general al alianței să fie ocupat de o persoană cu o înțelegere profundă a arhitecturii de securitate a Europei, având în vedere că acesta este continentul pe care se concentrează acum principalele provocări pentru alianță.

„Cred că Mario Draghi are cele mai mari șanse de a obține postul acum, deoarece părțile franceză, italiană și germană sunt de acord, iar americanii nu par să fie deranjați”, a declarat sursa citată.

Conform acestei abordări, foștii oficiali europeni cu experiență relevantă sunt considerați cei mai potriviți pentru postul de secretar general. Doi dintre ei, Draghi și premierul grec Kyriakos Mitsotakis, nu au obiecții din partea Marii Britanii, SUA și Canadei, deși aceste țări sunt în favoarea unei persoane cu o „poziție mai dinamică” decât premierul italian demisionar, a precizat sursa citată. În plus, Ottawa cere să se acorde o atenție deosebită Arcticii, iar în acest sens dorește să vadă la șefia NATO un om cu o cunoaștere profundă a problemelor din nordul îndepărtat, a precizat sursa citată. Potrivit acestuia, țările NATO ar putea decide asupra candidatului pentru funcția de secretar general până la sărbătorile de Crăciun.

Mandatul lui Stoltenberg în calitate de secretar general urma să expire în această toamnă, dar, din cauza crizei din Ucraina, mandatul său a fost prelungit cu încă un an, până la 30 septembrie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.