Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii susțin că șefii batalionului Azov au încercat să fugă din Mariupol: Nava care trebuia să-i evacueze a fost atacată

mariupol

Ministerul rus al Apărării a anunţat, sâmbătă, că forţele Rusiei au deschis focul asupra unei nave ucrainene cu care se încerca evacuarea comandanţilor batalionului Azov din oraşul Mariupol, informează Le Figaro, potrivit news.ro.

“Regimul de la Kiev nu renunţă la tentativele de a-i evacua pe şefii regimentului naţionalist Azov şi pe mercenarii străini din Mariupol”, a precizat ministerul.

Vineri seară, forţele ruse au tras asupra unui vas ucrainean în momentul în care acesta a schimbat brusc direcţia şi a încercat să spargă blocada de la intrarea în portul Mariupol.

Ca urmare a tirurilor de artilerie, Apache, sub pavilion maltez, a luat foc şi a anunţat că se va conforma cerinţelor Rusiei.

Potrivit Moscovei, nu există nicio victimă în echipajul vasului. Apache şi echipajul său sunt escortaţi către portul rus Ieïsk.

Membrii batalionului Azov s-au luptat cu armata rusă în Mariupol, oraş situat în sud-estul Ucrainei, între Crimeea anexată de Rusia şi regiunile separatiste din estul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.