Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii țin de Bakhmut cu toată forța și cheamă întăriri: soldații ucraineni bombardează la greu fortăreața

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Armata ucraineană a raportat miercuri noi "succese parţiale" în localitatea Klişciivka, la sud de Bahmut, şi a anunţat că trupele sale continuă să respingă ofensivele ruseşti în Liman, Avdiivka şi Mariinka, situate de asemenea pe frontul de est, transmite EFE, relatează Agerpres.

"Vedem succese parţiale în zona Klişciivka", a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Andri Kovalov, care a explicat de asemenea că forţele ucrainene securizează terenul pe care au reuşit să îl recupereze în această parte a frontului. Kovalov a confirmat că operaţiunile ofensive ucrainene continuă şi la nord de oraşul Bahmut, ocupat practic în întregime de ruşi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major ucrainean, forţele ruse mobilizează rezerve pentru a contracara operaţiunile ucrainene şi suferă pierderi grele. Ucraina şi-a început contraofensiva în urmă cu mai bine de o lună şi desfăşoară atacuri în zona Bahmut şi în alte două puncte mai la sud pe linia frontului, în provinciile Doneţk şi Zaporojie.

Ce spune Rusia

Rusia a declarat miercuri că forţele sale au lovit trei unităţi ale armatei ucrainene în apropiere de Bahmut, inforemază Reuters, potrivit Rador. Gruparea privată de mercenari ruşi Wagner a capturat oraşul Bahmut în luna mai, iar de atunci armata rusă a fost supusă la presiuni intense din partea forţelor ucrainene. Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu cu privire la informaţiile potrivit cărora forţele ruse s-au retras din satele Klişciivka, la sud-vest de Bahmut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.