Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii uciși de Ucraina sunt identificați prin recunoașterea facială: Inteligența artificială îi ajută pe ucraineni să contacteze familiile militarilor uciși

Telegram
soldati rusi Mariupol spetnaz

Ucraina a decis să se doteze cu un ''sistem de apeluri automate către Rusia'' utilizând recunoaşterea facială pentru a le dezvălui ruşilor amploarea pierderilor lor militare, a anunţat miercuri vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, relatează AFP.

''Astăzi, folosim inteligenţa artificială pentru a căuta pe reţelele de socializare profiluri ale soldaţilor ruşi pe baza (imaginilor) trupurilor lor, pentru a semnala moartea acestora prietenilor şi rudelor'', a explicat Fedorov pe Facebook.

''Punem la punct un sistem de apeluri automate către Rusia pentru a spune adevărul despre asasinii ruşi'', a spus el, adăugând: ''Am început să facem lucruri pe care nici nu puteam să ni le imaginăm acum o lună'', scrie agerpres.ro.

Obiectivul, a explicat vicepremierul ucrainean, este de a ''risipi mitul unei 'operaţiuni speciale' la care 'nu ia parte niciun recrut'' şi în care ''nimeni nu moare''.

Rusia a numit oficial invazia din 24 februarie o ''operaţiune militară specială''. Folosirea cuvântului ''război'' în această ţară pentru a descrie această intervenţie este pasibilă de urmărire penală.

Moscova a recunoscut pentru prima dată la 9 martie prezenţa recruţilor în Ucraina şi a admis că un anumit număr dintre ei au fost luaţi prizonieri, după ce a afirmat că în această ţară luptau doar soldaţi profesionişti.

Preşedintele Vladimir Putin a dat asigurări în acest sens, înainte de această dată, că nu va trimite recruţi sau rezervişti în Ucraina, precizând că doar ''profesioniştii'' au misiunea de a îndeplini ''obiectivele stabilite''.

Încă din primele zile ale atacului asupra Ucrainei, mass-media şi ONG-urile au raportat că tineri ruşi cu vârsta adecvată pentru a-şi efectua serviciul militar participau la operaţiuni militare.

În plus, pe reţelele de socializare s-au înmulţit apelurile de la mame fără veşti despre fiii lor trimişi în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.