Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii vor să arate că sunt campioni la anticorupție: Directorul adjunct al Aeroflot, găsit vinovat de fraudă pe scară largă

ir.aeroflot.com
aeroflot

Tribunalul Gagarinski din Moscova l-a găsit vinovat pe directorul general adjunct al Aeroflot (cea mai mare companie aeriană rusă), Vladimir Alexandrov, în cazul delapidării de mai multe milioane de euro, relatează miercuri agenția rusă Interfax.

"Instanța a stabilit: Alexandrov și Davydova ... Slivko și Kibets au comis fiecare fraudă prin înșelăciune, abuzând de încredere", a început judecătorul să anunțe verdictul de vinovăție.

După cum s-a relatat, în timpul dezbaterii părților, procuratura a cerut o pedeapsă pentru fiecare persoană implicată în acest caz - Alexandrov, Tatiana Davydova, fosta șefă a departamentului de interacțiune cu autoritățile de stat al acestei companii aeriene, precum și pentru avocații Alexander Slivko și Dina Kibets, nouă ani de închisoare într-o colonie penală.

După cum era de așteptat, în cursul zilei de miercuri, instanța va anunța condițiile pentru inculpați.

Cazul delapidării de mai multe milioane de euro la Aeroflot

Aleksandrov, Slivko, Kibets și Davydova au fost arestați în octombrie 2019 sub acuzațiile prevăzute în partea 4 a articolului 159 din Codul penal al Federației Ruse (fraudă pe scară largă).

Potrivit anchetatorilor , Aleksandrov și alți inculpați au deturnat peste 250 de milioane de ruble de la Aeroflot.

După cum a stabilit ancheta, în 2016, în numele Aeroflot, Alexandrov a încheiat patru acorduri cu avocații Slivko și Kibets privind furnizarea de asistență juridică și reprezentarea intereselor companiei aeriene în cauze civile, de arbitraj și penale.

"Între timp, nu a fost nevoie de acest lucru, deoarece angajații departamentului juridic al companiei aeriene erau angajați în acest sens", a notat Parchetul General. Pe baza unor acte false întocmite de avocați privind serviciile pe care Aeroflot PJSC le-ar fi prestat lui Alexandrov și Davydova în perioada 2016-2018. a asigurat transferul ilegal a 250,6 milioane de ruble în conturile avocaților. Membrii grupului infracțional au dispus de banii furați la discreția lor, a raportat departamentul.

În timpul procesului, niciunul dintre inculpați nu a pledat vinovat, apărarea lor insistă asupra unei achitări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.