Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii vor să-și facă propria alternativă la Wikipedia. Putin: 'Noi înșine cunoaștem calitatea acestor informații' (Video)

putin

Rusia are nevoie de proiecte educaționale care să conțină informații obiective, aprofundate și, în același timp, prezentate cu talent, a declarat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu directorul general al Societății cunoașterii, Maxim Dreval, menționând că nu se poate folosi "doar Wikipedia", potrivit agenției ruse de stat Tass.

Dreval, într-o conversație cu acesta, a remarcat că în Rusia există "o mulțime de educatori talentați care vor nu numai să împărtășească cunoștințe și să vorbească, ci și să creeze conținut care ar fi distribuit pe internet unui public larg". Potrivit acestuia, acest lucru este deosebit de important într-o situație în care există atât de multe falsuri și informații de slabă calitate în jur, astfel încât Societatea cunoașterii caută o oportunitate de a ajuta astfel de personalități.

"Bineînțeles, informațiile obiective, importante, aprofundate și chiar prezentate frumos, cu talent, sunt la mare căutare, pentru că este imposibil să folosești doar Wikipedia", a fost de acord șeful statului. "Noi înșine cunoaștem calitatea acestor informații". Oficialul s-a referit și la crearea unei platforme care să fie o alternativă la Wikipedia.

Potrivit lui Putin, atunci când apar oameni talentați, profesioniști, a căror opinie poate fi de încredere, aceasta "valorează foarte mult". "Este ca o enciclopedie, doar că în direct", și-a împărtășit președintele rus evaluarea.

În urmă cu două săptămâni, un tribunal din Moscova a amendat organizația caritabilă non-profit Wikimedia cu suma de 3 milioane de ruble pentru șapte articole din Wikipedia cu „date false despre operațiunea specială în Ucraina, evenimentele de la Bucha și Mariupol”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.